tiistai 11. joulukuuta 2007

Koulutuksestamme

Täällä blogissakin on kyselty seuraavaa koulukirjastonhoitajien koulutusta. Vieläkään ei ole varmaa tietoa. OPH:n tukirahoituksen hakuohjeistusta ei ole tullut, joten vielä ei ole tietoa, onko ensi vuonna edes mahdollista haaveilla opiskelijoille ilmaisesta koulutuksesta.

Saattaa olla, että ensi syksynä käynnistyy Hämeenlinnassa seuraava koulutus. Mahdollisesti jossain muuallakin Suomessa. Seuraillaan tilannetta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olisi kiva saada jatkokurssin tapainen viime syksyiselle kirjastokurssillemme. On tullut niin monta asiaa esille kurssin jälkeen, ja niistä olisi tarpeen keskustella. Olen käynnistänyt uutta kirjastoa ja tuntuu, ettei työ lopu koskaan. Pahinta on nyt se, etten keksi hyvää konstia lainaussysteemiksi, kun ei ole mitään kirjasto-ohjelmaa. Onko kenelläkään hyvää ideaa?

Anonyymi kirjoitti...

Muutamia vaihtoehtoja:
1. Iso kansio, luokittain välilehdet, jokaiselle oppilaalle ja opettajalle oma lainaussivu, jossa myös palautuskuittaus. Itsepalveluna tai oppilasvetoisesti.
2. Kansio, jossa ei erillisiä asiakassivuja, vaan lomakkeeseen merkitään luokka, lainaaja, aineistot, lainapäivä ja palautuspäivä.
3.Kirjaan kiinnitetty/kirjan välissä olevaan korttiin kirjoitetaan lainaajan nimi ja luokka ja jätetään lokerikkoon tai hyllyyn. Palautettaessa sujautetaan takaisin kirjan väliin.