tiistai 4. syyskuuta 2007

Yksinäistä työtä

Minua harmittaa kirjastonhoitajan työssä se, että työ on kovin yksinäistä. Jos koululla järjestetään urheilukisat, kulttuuripäivä tai juhla, koko koulu tai pienempi tiimi ottaa tehtävän vastatakseen. Kun kyse on kirjaston teemapäivän rakentelusta, vastuu jää vain ja ainoastaan kirjastonhoitajalle. Luulen, että kyse on siitä, että kirjastonhoitaja saa korvauksen kirjastonhoidosta. Korvaus vain ei riitä muuhun kuin kirjojen kunnostukseen ja järjestyksen ylläpitoon.

Ylipäätään kirjallisuuden opetukselle pitäisi saada sille kuuluva arvostus! Kuulin juuri naapurin rouvalta, että hänen viideluokkalaisen tyttärensä opettaja oli sanonut vanhempainillassa, ettei koulussa ehdi opettaa kirjallisuutta. Oli vielä maininnut, että sen tehtävän hän jättää vanhemmile! Jäin vain ihmettelemään, että olihan sen oppiaineen nimi varmasti äidinkieli ja KIRJALLISUUS?

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kuulostaa tutulta. Meidän koulussamme tilanne on ratkaistu niin, että opettajat on jaettu eri tiimeihin, jotka työskentelevät Yt-ajalla säännöllisesti. Yksi tiimeistä on kirjastotiimi, joka tekee yhdessä hommia kirjaston eteen. Näin töitä on saatu jaettu edes hieman muillekin, joskin kirjastonhoitajalle tuntuu edelleen jäävän aika iso vastuu esim. näiden teemapäivien toteuttamisesta.

Kaisa kirjoitti...

Kouluja on niin erilaisia. Miellä on kollega paljon pois (sairastelee), rehtori tekee työnsä tavallaan eikä osallistu aineryhmänsä toimintaan. Onneksi edes periaatteellinen henki on koulussamme kirjastomyönteinen.

Pelottaa nyt se, kuinka paljon tuhoa on tehnyt se, että kurjastomme on psuurelta osin pahvilaatikoissa ikuisuusremontin takia.

Mutta puhistaan ja tuetaan toisiamme!

Kaislikko